Klassisk cheesecake

Sådan gør du

Kiksebund
  • Smelt smørret, kom kiks i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
  • Fordel blandingen i springformen, pres kiksebunden godt sammen og pres den ca. 5 cm op ad siderne i springformen.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet.

Fromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og citronskal til et let skum.
  • Pisk flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
  • Varm citronsaften op.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme citronsaft.
  • Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
  • Fordel fromagen over kiksebunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Sådan anretter du cheesecaken
  • Tag kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad. Pynt med bær og skovsyre lige inden serveringen.

Skriv et svar