Klassisk cheesecake
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret, kom kiks i og bland det godt.
- Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
- Fordel blandingen i springformen, pres kiksebunden godt sammen og pres den ca. 5 cm op ad siderne i springformen.
- Stil bunden tildækket i køleskabet.
Fromage
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
- Pisk vanilje, resten af sukkeret, fløde og citronskal til et let skum.
- Pisk flødeosten blød med cremefraiche og vend blandingen i fromagen.
- Varm citronsaften op.
- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i den varme citronsaft.
- Afkøl husblasblandingen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
- Fordel fromagen over kiksebunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Sådan anretter du cheesecaken
- Tag kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad. Pynt med bær og skovsyre lige inden serveringen.